Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


wiki:hiilimiilu

Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

Both sides previous revision Edellinen revisio
Seuraava revisio
Edellinen revisio
wiki:hiilimiilu [2017/04/03 12:36]
Helena Ranta
wiki:hiilimiilu [2019/02/05 15:31] (nykyinen)
Helena Ranta [Määritelmä]
Rivi 6: Rivi 6:
  
 ===== Määritelmä ===== ===== Määritelmä =====
-Tiiviille ​maapohjalle ladottu puukeko, joka maalla peiteltynä ​poltetaan ​pyrolyysiä hyödyntäen hiiliksi+maapohjalle ladottu ​ja maalla peitetty ​puukeko, joka poltetaan ​puuhiiliksi
  
 Pystymiilussa puut ladotaan keskipuun ympärille pystyyn, lamamiilussa vaakasuoraan toistensa päälle. Puut voidaan polttaa myös maahan kaivetussa kuoppamiilussa. Pystymiilussa puut ladotaan keskipuun ympärille pystyyn, lamamiilussa vaakasuoraan toistensa päälle. Puut voidaan polttaa myös maahan kaivetussa kuoppamiilussa.
Rivi 27: Rivi 27:
  
 ===== Levintä ===== ===== Levintä =====
-Hiilimiilujen levintää Suomessa ei ole kartoitettu. Inventointilöytöjen perusteella miilunpohjia ​löytyy ympäri Suomea ​aina Lappia myöten. Erityisen paljon miiluja on vanhojen ruukkialueiden ympäristössä. Hiilimiilut ​voivat ilmetä ​joko ryhmissä tai yksittäin. Eri miilutyyppien jakautumista Suomen alueella ei ole tutkittu.+Hiilimiilujen levintää Suomessa ei ole kartoitettu. Inventointilöytöjen perusteella ​vaikuttaa siltä, että miilunpohjia ​on kaikkialla Suomessa ​aina Lappia myöten. Erityisen paljon miiluja on vanhojen ruukkialueiden ympäristössä. Hiilimiilut ​ovat joko ryhmissä tai yksittäin. Eri miilutyyppien jakautumista Suomen alueella ei ole tutkittu.
  
 ===== Suojelustatus ===== ===== Suojelustatus =====
wiki/hiilimiilu.1491212183.txt.gz · Viimeksi muutettu: 2017/04/03 12:36 / Helena Ranta